Avrupa Birliği çevre mevzuatı, gürültü ve egzoz emisyon düzenlemeleri gibi konular ile makinelerin yapısını ve tasarımını önemli ölçüde etkilemeye başladı.
Makine sanayinde, Ar-Ge bütçelerinin önemli bir kısmı karmaşık ve zorlu AB çevre mevzuatına uyum ve ürünlerin daha da yenilikçi olması için harcanıyor.
Dijital dönüşümler, inşaat endüstrisinin diğer alanlarında olduğu gibi makine sektöründe de yaşanıyor.
İnşaat makineleri genellikle kirletici, gürültülü ve çevre için kötü olarak algılanıyor. Bu nedenle, makine sanayi "yeşil" teknolojiye büyük yatırımlar yapıyor.
Bu son derece yenilikçi sanayi, son yıllarda;
Emisyonlarda azalma,
Gürültü sınırlarının azaltılması,
Geliştirilmiş ergonomi,
Daha fazla operatör ve insan güvenliği, gibi 'yeşil' teknolojiye büyük yatırımlar yapmıştır.
Anılan gelişmeler, verimliliğin artmasını, gürültü sınırlarının düşmesini ve emisyonların azalmasını sağlamış durumda. Sektör, ürünlerini kendi inisiyatifleriyle daha sürdürülebilir hale getiriyor.
Avrupa İnşaat Ekipmanları Komitesi (CECE), yüksek düzeyde çevre korumasına aktif olarak katkıda bulunmaya kararlı olup, Avrupa'daki yasal çerçeveyi şekillendirmek için AB kurumları ve diğer paydaşlarla yakın ilişki içinde çalışmalarını sürdürmektedir. Bu kapsamda, makine sektörü çevreyi korumalı ve sektörün rekabetçi kalmasını sağlamalıdır. Politika yapıcılar, endüstrinin müşteri odaklı olmasına ve yenilikçi bir yaklaşım geliştirmesine izin vermelidir yaklaşımını benimsemektedir.
Avrupa İnşaat Ekipmanları Komitesi (CECE),aynı zamanda uluslararası ticaret politikası konusunda çalışmalarını sürdürmektedir. Dünya çapında inşaat ekipmanlarının %20'den fazlası Avrupa'da üretilmektedir. Tek Pazar sayesinde, AB içi ticaret hali hazırda Avrupa'nın üretimi için önemli olup, üçüncü ülke ihracatına erişimin açılması, rekabet gücünün kilit bir bileşeni olmaya devam etmektedir.
Avrupalı inşaat ekipmanı üreticileri geleneksel olarak ihracata yönelik olup, inşaat ekipmanlarına olan talep Çin, Güney Amerika ve Hindistan'a kayarken, Avrupa talebi küresel talebin% 20'sini temsil ediyor.
Avrupa makine ekipmanları stratejisi beş temel hedefe odaklanıyor: (a) elverişli yatırım koşullarını teşvik etmek; (b) inşaat sektörünün beşeri sermaye temelinin iyileştirilmesi; (c) kaynak verimliliğini, çevresel performansı ve iş fırsatlarını iyileştirmek; (d) inşaat için iç pazarın güçlendirilmesi; (e) AB inşaat işletmelerinin küresel rekabetçi konumunu güçlendirmek.
Her hedef, farklı temel zorlukları kapsamakta. Örneğin, büyümeyi, araştırmayı ve yeniliği ve düşük karbonlu ekonomiyi canlandırmak için yenilikçi çözümler ve uygun yatırım koşulları gerekiyor.
Kaynak: Avrupa İnşaat Ekipmanları Komitesi (CECE)
Yayınlayan: OSTİM OSB Dış Ticaret Koordinatörlüğü
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder